External Port Not Configured.

Support Questions and Answers for the TVMOBiLi DLNA Media Server

External Port Not Configured.

Postby FeraTechInc » Wed Sep 08, 2010 8:39 am

I am using the June 4th 2010 tvMobili release on Ubuntu 10.04 64 bit.

I have everything working perfectly except remote access.
For the external port it continues to say:

External Port: Not Yet Negotiated With Router/Firewall

I even edited tvMobiliServer.conf and changed
ConfiguredExternalAddress=30888

Restarted and it still continues to say port is not yet negotiated.

The problem is that when viewing externally the content pictures do not load. So you can gain access but you can't view any media.

When I check why they weren't loading I looked at the page source.

The url for the pictures was:
http://xxx.xxx.xxx.xxx:0/__icon

So if the port is not yet negotiated the default is "0"

Is there any way in future releases if tvMobili can't negotiate via UPnP to open up external ports the default will be 30888 instead of port 0? I have a feeling this is an issue with Ubuntu since I have tested other applications and have been unable to open ports via UPnP.
FeraTechInc
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 08, 2010 8:24 am

Re: External Port Not Configured.

Postby Zootee » Wed Sep 08, 2010 8:46 am

Hi

TVMOBiLi comes packed full of hidden features that we will eventually end up documenting :) Interesting that we cannot negotiate a setting with your router. I don't think this is an Ubuntu thing because we use basic TCP/IP to talk to the router so I think it's a router thing.

If you manually configure your router you also need to add an additional setting into the config file inside TVMOBiLi so that it knows that it does not have to negotiate.

The setting is simply 'ExternalPort=xxxxx'

If you put this into your config file and then restart all should be good.

Zootee
Zootee
TVMOBiLi Developer
 
Posts: 2516
Joined: Sun Dec 20, 2009 10:56 am

Re: External Port Not Configured.

Postby FeraTechInc » Thu Sep 09, 2010 3:10 am

Worked like a charm.

Router is a TrendNET TEW-631BRP

It's a pretty new top of the line router. Most windows apps have no problem setting the UPNP ports and I double checked it is enabled.
FeraTechInc
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 08, 2010 8:24 am

Re: External Port Not Configured.

Postby Zootee » Thu Sep 09, 2010 10:17 am

Cool,

Would be interested to see what the router is saying when we try to communicate with it. If you want to send me some logs I would be happy to trawl through them to see why it is failing - it may explain why all your other apps are also failing.

http://forum.tvmobili.com/viewtopic.php?f=8&t=150

Regards
Zootee
Zootee
TVMOBiLi Developer
 
Posts: 2516
Joined: Sun Dec 20, 2009 10:56 am

Re: External Port Not Configured.

Postby hunnypuppy » Tue Jul 12, 2011 6:45 am

I'm facing hte same problem with my RT-N13U router. the uPNP feature for port forwarding is not working automtivally. I need to manually setup a port forward.
hunnypuppy
 
Posts: 2
Joined: Mon Jul 11, 2011 6:40 am

Re: External Port Not Configured.

Postby Zootee » Thu Jul 14, 2011 8:08 am

Interesting. Are you saying the router has UPnP switched on but, we still cannot communicate with it? If you have any logs that would be great.

Zootee
Zootee
TVMOBiLi Developer
 
Posts: 2516
Joined: Sun Dec 20, 2009 10:56 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron